Financial controller | Business controller

Persoonlijke gegevens

Ik ben analytisch sterk en ben niet iemand die zich berust in de status quo. Ik leg gemakkelijk contacten binnen de business en heb de kennis om de volledige P&C cyclus en financieel beleid uit te voeren. Doordat ik deze competenties bezit richt mij in eerste instantie op een positie als controller. Ik kijk op een abstracte manier naar diverse financiële- en bedrijfsprocessen en probeer altijd een manier te vinden om deze te verbeteren, vaak door middel van een innovatief of IT aspect. Hiernaast ben ik een controller die zich lang niet alleen bezig houdt met cijfers, maar de aansluiting zoekt met de operatie. Ik ben direct, open en eerlijk, houd van duidelijke communicatie en een uitdaging. Ik ben sportief, energiek en heb geen 9 tot 5 mentaliteit.

15 oktober 2018
€ 71-85 per uur
32-40 uren per week
Financial controller Business controller Projectcontroller

Kennis & Vaardigheden

Exact Globe Excel Microsoft Dynamics NAV SAP SAP Fico
Handel ICT Logistiek / transport Maritieme diensten Productie Techniek
Business analysis Business control Financial control Forecasting Managementadvies Managementondersteuning Planning & control Project control
Nog niet ingevuld
Nederlands Engels

Relevante werkervaring

Financial / Project Controller a.i.

YachtCloud / One Groep in Rotterdam
april 2018 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

De ONE groep zorgt voor de volledige
automatisering van luxe jachten. Zij hebben als speerpunt advies geven over en
installeren van high end audio- en videoapparatuur. Daarnaast verzorgen zij de
complete IT oplossing voor deze schepen. YachtCloud levert en ontwikkelt softwareoplossingen
voor dezelfde markt.

Korte samenvatting: het opzetten en waarnemen van de control- en projectcontrol functie binnen de organisatie, als ook het naar een hoger plan trekken van de administratie.

Uitgebreidere omschrijving: Er bestond geen maandelijkse P&L, deze is door mij opgebouwd en geïntroduceerd binnen de organisatie. Voor een inhoudelijk juiste P&L en projectadministratie heb ik een interne verrekenstructuur binnen de diverse entiteiten opgezet. Dit hield in het bepalen van een verrekenprijs voor uren naar projecten, het verdelen van de management fee en (personele) overhead kosten (sales, huisvesting etc.). Ten behoeve van de P&L heb ik de Percentage of Completion (POC) methode geïntroduceerd. Tevens heb ik de jaarrekening 2017 met mijn collega opgesteld waarbij ook de nieuwe verrekenstructuur is toegepast om een realistische weergave van het boekjaar te bereiken.

De financiële organisatie is in lijn gebracht met de business. Er is bijvoorbeeld een Project Start Formulier (PSF) geïntroduceerd en er vinden maandelijks reviews plaats met de projectmanagers. Ook heb ik een dashboard met managementinformatie opgezet met informatie over de projecten zoals budget vs. actual, alle kosten en opbrengsten tot op regelniveau door middel van drildown, outstanding invoices en % van kosten vs. budget vergeleken met verstreken tijd.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.