Interim opdracht: Financieel adviseur gezocht

Financieel adviseur

Amsterdam
Overheden
€ 65 tot € 70
36 uur
12 september 2016
4 maanden
28 augustus 2016

Functie omschrijving

Voor de gemeente Amsterdam (Cluster Bedrijfsvoering) zoeken wij een ervaren Financieel Adviseur.

Afdeling 'Financiën' is onderdeel van het cluster Bedrijfsvoering. Dit  cluster biedt concernvoorzieningen aan het primaire proces met als doelstelling om dit op flexibele, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige wijze te doen. Binnen het cluster bedrijfsvoering zijn de rve’s naar inhoud georganiseerd, vanuit de specialisatie per vakgebied. Op deze wijze kan de dienstverlening van het cluster, een optimale invulling geven aan het partnerschap. 

Financiën is één van de grootste organisatieonderdelen  van de gemeente Amsterdam met één van de meest bedrijf kritische werkdomeinen. 


De afdeling - Het Team – Planning Control en Advies  (PC&A) 

De specialisten van deze afdeling dragen in hoofdlijn zorg  voor de vertaling van de business plannen naar budgetten en bijbehorende financiering. 

Dat gebeurt niet alleen bij de begroting maar ook periodiek gedurende het jaar, waarbij ze midden in het primaire proces staan en daardoor in staat periodiek te forecasten, veelal meerjarig. Ook financiële advisering, inclusief financial control en risk management, 

zijn producten en diensten van deze afdeling, waarbij de  collega’s van de financiële administratie zorgen voor een actuele en volledige basis van de cijfers. 

Belangrijkste taken zijn:

• het opstellen van financiële planningen (forecasts) en  analyses; 

• coördinatie en uitvoering van de periodieke P&C  producten en rapportages, inclusief consolidatie; 

• adviseren van management, bestuur en  bestuurscommissies over de volle breedte van het  financiële werkterrein het adviseren op het gebied van interne beheersing en administratieve organisatie.

Volledige opdracht

Om de volledige opdracht te zien dient u een account te hebben.