De veranderende rol voor de Business Controller

De veranderende rol voor de Business Controller

09 januari 2019 | Veel bedrijven gaan ‘Agile’ werken, onder andere om snelheid en flexibiliteit te kunnen leveren. Complexe projecten worden in stukjes (iteraties) gehakt en per afgeronde iteratie wordt een concreet resultaat gepresenteerd.

De corporate governance wordt anders en het is aan de business controller om daarbij te helpen. Bij Agile wordt het resultaat van een project niet uitgesteld, maar heb je na iedere iteratie resultaat. Als controller mag je dat proces – onder bepaalde voorwaarden – dus best wat meer loslaten. Als controller kun je veel eerder concluderen of investeringen of uitgaven renderen, doordat het proces resultaatgericht is. De angst om de controle te verliezen zou het bevorderen van agile werken in de weg kunnen staan, en wat de controller te doen staat is het toepassen van een andere vorm van corporate governance en zich afvragen wat deze nieuwe werkwijze van hem vraagt en hierop anticiperen.  

Grote behoefte aan freelancers, welk platform voorziet hierin het best? Uurtarief freelancers financiële sector stijgt en meer informatie over de ontwikkelingen van 24Financials.nl.

Bron: randstad.nl


Bron: cm-web

Interessant? Deel dit bericht met je volgers