Assistent accountant | Assistent accountant

Persoonlijke gegevens

Ervaren Finance professional met een ruim aantal jaren werkervaring binnen het vakgebied Finance en Accounting. Kennis op het gebied van Cash Management, Crediteurenadministratie, Debiteurenadministratie. Een partner met hands-on-mentaliteit om uw administratie en rapportages te optimaliseren.

01 april 2019
€ 56-70 per uur
0-40 uren per week
Assistent accountant Assistent accountant Financial controller

Kennis & Vaardigheden

Accountview Afas Caseware Exact Exact Globe Exact Windows Excel Twinfield Unit 4
Accountancy Handel Logistiek / transport Productie Retail Techniek Zakelijke dienstverlening
AO/IB specialisme Budgettering Business control Consolidatie Financial audit Financial control Forecasting IFRS implementatie Jaarrekeningenwerk Management accounting Managementadvies Operational audit Tax-accounting
Dutch GAAP IFRS
Nederlands Engels Duits

Relevante werkervaring

Relatiebeheerder / sr assistent accountant

DRV Accountants & Adviseurs in Roosendaal
juli 2015 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

 • Relatiebeheer
 • Advieswerkzaamheden op bedrijfseconomisch- en fiscaal terrein; mede met gebruik maken van “Comandi Management Dashboard”
 • Het voorbereiden, begeleiden en afronden van controles door de fiscus, zo ook op naleving CAO e.d.
 • Samenstellen jaarrekeningen (incl. consolidaties) en fiscale aangiftes (IB & VpB) alsmede het bespreken hiervan met cliënten
 • Overige fiscale aangiften zoals Successie, BTW, Toeslagen
 • Opzetten, inrichten, begeleiden van en controle op (financiële-)administratie
 • Salarisverwerking incl. aangiften LH, pensioenen, opstellen overeenkomsten, naleving CAO’s en het adviseren van de klanten hierin
 • Begeleiden van - en controle op minder ervaren medewerkers binnen de accountancy betreffende het bovenstaande

Specialisme:

 • Het opzetten, inrichten en implementeren van (financiële-) administraties en deze gedurende de processen en behoeften te optimaliseren. Dit gepaard gaande met het coachen, controleren en managen van de uitvoerende personen; zowel bij de klant als de collegae intern.
 • Voor een grote transporteur van -voornamelijk- aardappels heb ik succesvol ervoor gezorgd dat de administratie en –processen dusdanig geoptimaliseerd naar de klantspecifieke wensen dat het latere moederbedrijf (producent van friet) haar administratieve tak hierop liet aansluiten. Hierbij speelde specifiek wagenparkbeheer (incl. andere fixed assets), wharehousing (bederfelijkheid/FIFO), (na-) calculatie kostprijs ritten, budgetcontrole en bewaking bruto marges. Hierbij was ik enerzijds aan het coachen, managen en controleren van de administratieve verwerkers en anderzijds de sparringpartner van de CFO en andere belanghebbenden.
 • Voor een Nederlands handelsbedrijf (internetverkopen), dat Duitsland als grootste afzetgebied heeft, maar waarvan de administratie in Oostenrijk werd gevoerd en de jaarrekeningen in het Engels worden opgemaakt, de boekhouding zodanig ingericht, zodat het verwerkende boekhoudkantoor geen bijzondere handelingen hoeft te verrichten om de output naar NLGAAP/-IFRS te genereren. Hierbij spelen de beheersing van Engels en Duits, maar ook voorraadmanagement en controle op marges.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.