Business analyst | Financial controller

Persoonlijke gegevens

Een jonge enthousiaste financial met ruim 4 jaar ervaring. Hij heeft net zijn RC afgerond en bewust gekozen voor deze stap om zo in diverse keukens te kunnen kijken en zich op die manier ook versneld te kunnen ontwikkelen als een volwaardige Controller. In zijn functie bij Hydac heeft hij zich o.a. bezig gehouden met een SAP implementatie, coachen van mensen op de financiële afdeling en de standaard controlling/accounting werkzaamheden. Zijn gedrevenheid en ondernemende karakter maken hem een goede financial die graag verder kijkt dan puur alleen de cijfers. Hij is communicatief vaardig, weet snel het vertrouwen van mensen te winnen en stelt de juiste vragen. Een zeer prettig persoon in omgang, slim, ambitieus en resultaat gedreven. Thij heeft ervaring in Controlling functies, waarin hij verantwoordelijk was voor de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de financiële informatievoorziening van verschillende entiteiten, de processen onder de loep heeft genomen en het aanspreekpunt was voor het management en Shared Service Center. Daarnaast heeft hij ervaring met diverse BI Tools waaronder Power BI.


01 mei 2019
€ 56-70 per uur
4-40 uren per week
Business analyst Financial controller Assistent controller

Kennis & Vaardigheden

Exact Globe Excel Microsoft Dynamics AX SAP
Financiële instellingen Handel Horeca & Toerisme ICT Productie Zakelijke dienstverlening
Budgettering Consolidatie Financial analysis Financial control Forecasting Interne en externe rapportages Jaarrekeningenwerk Managementadvies Planning & control Project control
Nog niet ingevuld
Nederlands Engels Duits

Relevante werkervaring

Business Analist

Össur Europe BV in Eindhoven
februari 2018 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

Össur is wereldwijd een marktleider op het gebied van niet-invasieve orthopedische hulpmiddelen, zoals prothesen, orthesen en compressietherapie. 

Össur is een zeer internationaal beursgenoteerd bedrijf dat in 2017 een omzet van €460 miljoen heeft gerealiseerd. 

Op dit moment vindt er een transitie plaats van Financial Control naar Business Control, waarbij de Financial Control activiteiten naar IJsland en Polen (Shared Service Center) zullen worden verplaatst.

Werkzaamheden: 

  • Het ontwikkelen en implementeren van zowel een (wereldwijd) Rolling Forecast model als een Gross Profit Margin model
  • Het verkrijgen van betere P&L-inzichten van de verschillende markten door het opzetten van nieuwe analysemodellen en het analyseren van de resultaten ten opzichte van voorgaand jaar en de Forecast (denk aan Sales, COGS en OPEX analyses)
  • Verbeteren van de interne rapportages met behulp van Power BI 

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.