Business controller | Manager finance & control

Persoonlijke gegevens

Na mijn werkzaamheden en opleiding binnen een accountantskantoor ben ik, samen met 2 collega`s, 8 jaar lang eigenaar geweest van een administratiekantoor met 15 personeelsleden welke actief was in het MKB. Van daar uit ben ik het financieel interim management in gegaan en heb ik sinds 1999 veel opdrachten gedaan in verschillende organisaties en op verschillende niveaus ( zowel strategisch als operationeel).

Ik ben vooral een pragmatische finance professional met goede communicatieve vaardigheden die gemakkelijk strategische doelen aan operationele activiteiten weet te koppelen. Ik weet me eenvoudig te bewegen op verschillende niveaus binnen een organisatie.
Mijn kracht ligt in het onderhouden en opzetten van transparante processen en duidelijke rapportages met een goede business analyse. Ik hecht waarde aan motivatie en effectiviteit in mijn werkomgeving en probeer dat te optimaliseren. Duidelijke communicatie is belangrijk en ik ben altijd oplossend bezig.

Specialiteiten
Management rapportage. Management accounting, Business- en Finance Control. Financieel Verander- en Projectmanagement. Business analyse. Strategische en Budget processen. Jaarrekeningen. AO/IC optimalisatie en beschrijving. Transfer Pricing. Finance accounting. Aansturen en motiveren van teams/afdelingen. Veel ervaring ook bij reorganisaties

Teambuilding
In mijn vrije tijd ben ik loop/coördinatie- en krachttrainer in de hockey en voetbalsport en hou ik me bezig met de teambuilding en talentontwikkeling van jong-adolescenten op het mentale en fysieke vlak (accreditatie cursus voor MBTI in de sport gedaan). Van daaruit weet ik wat het belang van teambuilding op het eindresultaat is en weet ik mensen te motiveren en te begeleiden richting het teamproces, met altijd positief resultaat.

Verschillende klanten waaronder:
Theodoor Gilissen Bankiers, General Electrics , Liberty Global, RBS, ATOS Origin, Numico, ABNAMRO,Delta Lloyd, Pathe Cinema`s

30 09 2020
€ 86-100 per uur
32-40 uren per week
Business controller Manager finance & control Hoofd administratie

Kennis & Vaardigheden

Accountview Afas Cognos Excel Hyperion JD Edwards Microsoft Dynamics AX Oracle SAP Unit 4 Visio
Accountancy Financiële instellingen FMCG Media Telecommunicatie Zakelijke dienstverlening
Activity based costing Budgettering Business analysis Business control Business planning Consolidatie Corporate finance ERP-implementatie Financial analysis Financial control Forecasting IFRS implementatie Interne en externe rapportages Jaarrekeningenwerk Management accounting Managementadvies Managementondersteuning Planning & control Project control
Dutch GAAP IFRS SOX

Relevante werkervaring

Transitiemanager

InsingerGilissen in Amsterdam
februari 2018 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

Na de fusie van 2 sterke Private Banken moste de afdeling Accounting & Control weer 1 team worden met sterke en efficiente processen. Dit is een traject van 1 jaar geworden, waarin het team weer 1 geheel geworden is, communicatie geoptimaliseerd is ( 2 bedrijfsculturen doorbroken) en de Finance processen in de juiste systemen weer optimaal functioneren.

De opdracht loopt op dit moment tot zijn einde met een Jaarrekeningen traject en accountantscontrole dat eind februari/maart op zijn eind loopt.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.