Business controller | Groupscontroller

Persoonlijke gegevens

Als zelfstandig interim business controller ben ik de financiële en operationele rechterhand en kritische sparring partner van directie en aandeelhouders in het MKB. Een gedegen knelpunten- en kansen analyse is veelal de basis voor een gezamenlijk te ontwikkelen bedrijfsoptimalisatie plan (met aandacht voor commercie, rendement en operational exellence). De aard en reikwijdte van mijn inzet en betrokkenheid bepaalt u zelf. Dit kan variëren van het begeleiden en coachen van uw medewerkers bij implementatietrajecten tot en met de tijdelijke invulling van een volwaardige Business controllers functie, inclusief hands on realisatie van maandrapportages, businessplannen, begrotingen en implementatie van verbeterplannen.
Mijn aanpak is als het MKB zelf: no nonsens, hands on en daadkrachtig. Mijn stijl: energiek, flexibel en verbindend. Mijn ervaring en opleiding: 14 jaar accountant adviseur bij MKB+, 10 jaar business controller, drs. RA en permanente educatie op management accounting en operational excellence.
Mijn inzet is - door inzet van intern aanwezige kwaliteit/capaciteit - veelal variabel en te beperken tot gemiddeld 2-3 dagen per week.
Dus bent u die MKB ondernemer die graag verder wil groeien en professionaliseren. En zoekt u daarvoor een realistische en kritische sparringpartner en/of “mede-kartrekker”, dan nodig ik u graag uit om contact met mij op te nemen.

01 december 2016
€ 86-100 per uur
4-24 uren per week
Business controller Groupscontroller Finance manager

Kennis & Vaardigheden

Accountview Caseware Exact Exact Globe Excel Microsoft Dynamics NAV Twinfield Unit 4
Accountancy Bouw & vastgoed Financiële instellingen Handel Logistiek / transport Zakelijke dienstverlening
AO/IB specialisme Budgettering Business analysis Business control Business planning Consolidatie Due diligence Financial analysis Financial audit Financial control Forecasting In control statement Interne en externe rapportages Jaarrekeningenwerk Management accounting Managementadvies Managementondersteuning Operational audit Planning & control Project control Risk & compliance Riskmanagement Turnaround management
Dutch GAAP
Nederlands Engels Duits

Relevante werkervaring

Interim Business Controller

Stooker Interim Management BV in Nederland
juni 2010 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

Neokidney Foundation: Groepscontroller

Branche: ontwikkelen medisch apparaat

Opzetten en inrichten volledig digitale financiële administratie, begrotingcyclus en jaarrekeningen. Het voeren van de administratie, het opstellen van alle noodzakelijke rapportages/ cashflowplanning en jaarverslagen, begeleiden van de jaarrekeningcontroles.

Catering Cadeau BV: Interim Business Controller

Branche: online catering

Opschoning en herinrichting volledig digitale administratie, inrichten en versnellen maandrapportages, analyseren structureel verlieslatende situatie (idem cashflow), in samenspraak met de directie opstellen van de begrote resultaten en cashflow 2015, inclusief scenarioanalyse, advisering directie en aandeelhouders

Ryano Logistics: Interim Group Controller

Branche: transport en logistiek

Due dillegence onderneming voorafgaand aan overname onderhandelingen

Interim verbetertraject t.a.v. periodieke management rapportages, interne overlegstructuur en verbeterorganisatie, incl implemetatie verbeterplan.

House of Avernae: Interim Controller

Branche: groothandel in kleding (eigen label)

Inrichting en voeren administratie en interne controles (incl. logistieke administratie, fiscale zaken en jaarrekeningen), inrichten, opstellen en analyseren maandrapportages en begrotingen, aansturen back-office, adviseren en ondersteunen management.

Begeleiden en afwikkelen faillissement.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.