Financial controller | Groupscontroller

Persoonlijke gegevens

Ik ben ’van huis uit’ opgeleid als accountant en gekwalificeerd als Register Accountant. Zodoende heb ik zeer veel kennis en ervaring opgedaan over allerlei complexe financiële vraagstukken.

Mijn analytische vaardigheden zijn scherp ontwikkeld en ik vind het uitdagend om na te denken over ingewikkelde zaken waarbij ik niet verzand in onnodig theoretiseren, maar creatieve praktische oplossingen verzin. Daarnaast heb ik een ‘hands-on’-mentaliteit wanneer dit gewenst is en durf ik besluitvaardig en daadkrachtig op te treden wanneer de situatie dat vereist. Ik ben van nature kritisch en goed in staat om hoofd- van bijzaken te onderscheiden waardoor ik me op de belangrijkste zaken kan richten.

Ik heb ruime ervaring met het opstellen van (financiële|business) management rapportages en analyses als ook met budgetten en forecasts (rolling forecasts). Ik heb mijn ervaringen opgedaan in verschillende typen organisaties, zowel op nationaal als internationaal niveau. In de afgelopen jaren heb veel routine opgedaan als project manager bij het verbeteren van strategische, financiële en management processen. Dit betroffen projecten zoals het verbeteren van het maandafsluiting proces, het verbeteren van het budget|forecast proces, het opzetten van strategiekaarten & balanced scorecards, de implementatie van software systeem (Cognos/TM1), etc. Samenvattend vergelijk ik mij voor wat betreft mijn technische vaardigheden wel eens met een huisarts: ik ben meer een algemene finance|business professional dan een echte specialist op één of twee onderwerpen.

Ten slotte ben ik van mening dat ik sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden bezit waardoor ik in staat ben uiteenlopende mensen te ‘verstaan’. Ik kan goed luisteren en waardeer de mening van anderen. Daarnaast hecht ik waarde aan effectief, efficiënt en doelgericht werken en stel ik enig tempo in het werk op prijs. Ik ben resultaatgericht, maar niet ten koste van alles. Ik denk dat men mij zal omschrijven als een resultaatgerichte people manager|team player met aandacht voor zijn collega’s

01 september 2018
€ 86-100 per uur
24-32 uren per week
Financial controller Groupscontroller Business controller

Kennis & Vaardigheden

Cognos Exact Excel Hyperion Visio
Accountancy Financiële instellingen Handel ICT Productie Retail Zakelijke dienstverlening
AO/IB specialisme Budgettering Business analysis Business control Consolidatie Financial analysis Financial audit Financial control Forecasting IFRS implementatie In control statement Jaarrekeningenwerk Management accounting Managementondersteuning Operational audit Planning & control Project control Riskmanagement Treasury
Dutch GAAP IFRS
Nederlands Engels Duits

Relevante werkervaring

Concern Controller

SLTN Inter Acces in Hilversum
maart 2016 tot februari 2017

Taken en verantwoordelijkheden

Concern contoller

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.