Financieel directeur/CFO | Financial analyst

Persoonlijke gegevens

✪ WIE EN WAT BEN IK?
Ik ben vooral een Ondernemer onder de Ondernemers. Als ex-DGA van een fabriek spreek ik de taal van de MKB ondernemer en weet wat een ondernemer bezig houdt.

Zakelijk, ondernemend, pragmatisch maar toch creatief, hands-on, no-nonsense, direct en duidelijk. Dat zijn kerncompetenties die vaak over mij worden verteld. Ik spreek door de weg die ik heb bewandeld zowel de taal van de werkvloer als die van de boardroom.

Klanten vinden mij een gedreven bouwer en een netwerker die denkt vanuit kansen en niet vanuit problemen. Mijn sterke punten zijn mijn analytische en communicatieve vaardigheden in combinatie met strategische inzichten en het daadkrachtig handelen.

Deze competenties gebruik ik om (bedrijfsopvolgings)vraagstukken bij Familiebedrijven in het MKB en fusie- & overnametrajecten bij het MKB in zijn totaliteit te begeleiden.

✪ PRAKTIJKERVARING IS MIJN ONDERSCHEIDEND VERMOGEN
Mijn grootste uitdaging was de overname van Multiblad, waarbij binnen 6 weken na de overname zowel mijn grootste klant failliet ging (70% vd omzet) als de eigenaar van het pand (die het, naar later bleek, illegaal aan ons verhuurde). Uiteindelijk is het bedrijf toch zeer succesvol geworden en succesvol verkocht. Deze bijzondere praktijkervaring is een welkome aanvulling op mijn opleidingen geweest en geeft mij een echt onderscheidend vermogen.

✪ MAATSCHAPPIJ DAT BEN IK
Ik vind het belangrijk een rol te spelen in de ontwikkeling van de maatschappij. "De maatschappij dat zijn wij" onderschrijf ik van harte.

Ik ben dan ook onbezoldigd coach voor (startende) ondernemers met een microfinanciering van Qredits en help hen zo hun dromen na te jagen.

De prestatie waar ik echter het meest trots op ben is dat ik, samen met mijn vrouw en oudste zoon en 30 vrijwilligers, in 2013 een school heb gebouwd in Kaapstad (Zuid Afrika) voor kinderen in een Township.

12 januari 2016
€ 71-85 per uur
4-40 uren per week
Financieel directeur/CFO Financial analyst Financieel adviseur

Kennis & Vaardigheden

Accountview Exact Exact Globe Exact Windows Excel Hyperion Microsoft Dynamics NAV SAP SAP Fico Unit 4
Bouw & vastgoed Financiële instellingen FMCG Handel ICT Logistiek / transport Media Olie, gas & energie Productie Retail Verhuur Zakelijke dienstverlening
Budgettering Business control Business planning Consolidatie Corporate finance Due diligence ERP-implementatie Financial audit Financial control IFRS implementatie In control statement Interne en externe rapportages Management accounting Managementadvies Managementondersteuning Mergers & acquisitions Operational audit Planning & control Project control Riskmanagement Treasury Turnaround management Value based management
Dutch GAAP IFRS SOX US GAAP
Nederlands Engels Duits

Relevante werkervaring

Interim Manager

De Vries & Partners Bedrijfskundig Adviseurs BV in Nederland
januari 1996 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

Als interim Manager vele opdrachten vervuld op de functies Directeur, CFO, Operationeel Directeur, Controller bij grote en kleine bedrijven, nationaal en internationaal, beursgenoteerd en MKB bedrijven, profit en non-profit organisaties.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.