Manager finance & control | Financieel directeur/CFO

Persoonlijke gegevens

Ervaren senior Manager finance & control m.n name in Retail en MKB. Pragmatisch, hands on, brede scope, people manager

15 05 2021
€ 86-100 per uur
40-40 uren per week
Manager finance & control Financieel directeur/CFO Finance manager

Kennis & Vaardigheden

Afas Exact Exact Windows Excel Hyperion Microsoft Dynamics AX SAP SAP Fico
FMCG Handel Logistiek / transport Media Retail
Activity based costing Budgettering Business analysis Business control Business planning Consolidatie Corporate finance Due diligence ERP-implementatie Financial analysis Financial audit Financial control Forecasting Governance IFRS implementatie In control statement Interne en externe rapportages IT audit Jaarrekeningenwerk Management accounting Managementadvies Managementondersteuning Mergers & acquisitions Operational audit Planning & control Project control Risk & compliance Riskmanagement Tax-accounting Treasury Turnaround management Value based management
Dutch GAAP IFRS

Relevante werkervaring

Manager Finance & control Belgium A.I.

Action in Zwaagdijk / Brussel
april 2018 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

De Action groep is een privaat gehouden (3I) internationale, snel groeiende, low cost, non food discounter. De omzet van de Action groep lag in 2018 boven de 5 miljard,  Action is actief in 8 Europese landen, heeft meer dan 1200 winkels en heeft meer dan 41 duizend medewerkers in dienst. Jaar op jaar groeit de omzet (+20%) en het aantal winkels (+200) met dubbele cijfers. 

De omzet van Action in de BeLux ligt boven de 730 mln, er zijn 172 winkels en het aantal medewerkers ligt rond de 3.300 (2,425 FTE). Action is sinds 2005 actief in Bel-gië en groeit nog steeds snel, 2018: omzet +12%;  aantal winkels +18.

Opdracht: Financieel directeur BeLux. De FD is onderdeel van het BeLux MT, rappor-teert aan de CFO van de Action groep en heeft een dotted lijn naar de Algemeen direc-teur BeLux. De FD is eindverantwoordelijk voor het uitvoeren van het financieel be-leid, het beheren van de financiële risico’s, het opstellen van de diverse rapportage en het voeren van een correcte administratie. Het landelijke BeLux finance team  (Admi-nistratie, Business/Financial controllers en Risk & Fraud) rapporteren direct aan de FD.

Persoonlijke milestones: onmiddellijke & adequaat anticiperen op veranderende markt-omstandigheden (Forecast Q2 & Q3), ontwerp en implementatie operationeel besturings- & control framework en sturen, coachen & opstellen strategisch plan & budget 2019.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.