Manager finance & control

Persoonlijke gegevens

Zeer ervaren bedrijfskundige, sinds 2003 als zelfstandig bedrijfsadviseur na jarenlang bij multinationals, grootbanken en verzekeraars te hebben gewerkt op het gebied van business management, planning en control. En ik heb veel ervaring in het organiseren en managen van afdelingen en teams, en het coachen van mensen (bedrijfseigenaren).

Mijn managementstijl is inclusief, motiverend en gericht op het ontdekken en ontplooien van potentieel. Ik geloof dat een team pas goed kan functioneren als er waardering is voor de eigen inbreng van iedereen, ruimte is voor diversiteit in perspectieven en de rollen helder verdeeld zijn en elkaar goed aanvullen. Mijn rol als manager hierin zie ik als degene die de voortgang en samenwerking in goede banen leidt, de doelstellingen uitzet, (strategische) besluiten neemt en bewaakt, en eventuele conflicten oplost. Daarnaast ondersteun ik mijn teams met mijn kennis en ervaring op veel financieel en administratieve gebieden en in veel verschillende sectoren.

Ik ben allround bedrijfskundige met een sterke achtergrond in finance & control en ruim 25 jaar ervaring in het analyseren en adviseren van een verscheidenheid aan organisaties.

Naast mijn ruime ervaring in business management, planning en control, ben ik zeer gefocust op klantgericht ondernemen. Klantgerichtheid geeft enorm veel groeipotentieel. Begrippen als klantrendement, segmentatie, customer lifetime value en balanced scorecard vind ik even belangrijk als financial performance en efficiënte processen.

Van oorsprong Amerikaanse, ik ben als begin twintiger naar Nederland gekomen. Ik heb een dubbele nationaliteit en ben volledig tweetalig.

Naast mijn werk ben ik vrijwillig ondernemerscoach bij microfinancier Qredits.

Top 5 Competenties (Gallup/Clifton StrengthsFinder assessment):
1. Strategic - Vermogen om signaal van ruis te onderscheiden en de beste route vinden. Ziet patronen waar anderen complexiteit zien.
2. Maximizer - Gericht op excellentie: liever sterke punten naar uitmuntend verbeteren dan slecht naar gemiddeld
3. Ideation - Gefascineerd door ideeën; zoekt binnen de chaos naar elegante, eenvoudige concepten die zaken kunnen verklaren
4. Individualization - Geïntrigeerd door de individuele kwaliteiten die ieder persoon uniek maakt; houdt niet van generalisaties en stereotypes
5. Learner - Houdt van leren; krijgt energie van de reis naar kennis en competentie

07 januari 2019
€ 86-100 per uur
0-40 uren per week
Manager finance & control

Kennis & Vaardigheden

Accountview Exact Exact Globe Excel Unit 4
Accountancy Financiële instellingen Media Onderwijs Overige non-profit Productie Retail Telecommunicatie Zakelijke dienstverlening Zorg & welzijn
AO/IB specialisme Budgettering Business analysis Business control Business planning Consolidatie Forecasting Interne en externe rapportages Management accounting Managementadvies Planning & control Project control Risk & compliance Turnaround management Value based management
Nog niet ingevuld
Nederlands Engels

Relevante werkervaring

Interim Manager / Consultant / Bedrijfskundig Adviseur

diverse klanten en opdrachtgevers in Heel Nederland
januari 2003 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

Adviserend op het snijvlak van business performance management en klantgericht ondernemen, met name naar gezonde groei, houdbare groei, klantrendement, efficiënte processen en winstgevendheid. Ervaring met klanten in de sectoren dienstverlening, bank & verzekeraars, industrie, horeca, zorg & welzijn, en non-profit.

 • Bedrijfskundig advies, sparringpartner, business coach 
 • Interim management, organiseren en leiden van afdelingen en teams (FinAdmin / Control / Klantenservice / Interne sales) 
 • Omzetanalyses, -planning, advies bij vaststellen targets 
 • Segmentatie en analyses klantrendement, zoeken naar groeimogelijkheden en aanvulling tijdens dalperiodes  
 • Servicestrategieën voor differentiatie bij commodity’s  
 • Begeleiden strategiesessies: businessmodel, haalbaarheid, scenario’s 
 • Focus, richting en efficiency bij 'groeipijn' 
 • Customer journey mapping, advies business development producten/diensten 
 • Aanpassingsadviezen op klant en nieuwe markten gericht formule en aanbod  
 • Planning & control, budgetten, management- en stuurinformatie, KPI’s 
 • Consolidatie en integratie financiële administratie en processen tussen dochterondernemingen / divisies / afdelingen 
 • Subsidierapportage en verantwoording, beheer financiële middelen (non-profit) 
 • Procesverbetering en AO/IB, onderzoek slecht-renderende producten/diensten, liquidatie en reorganisatie, opsporen zwervende geldmiddelen, en overige ‘ingrijpende’ activiteiten

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.