Projectcontroller | Manager finance & control

Persoonlijke gegevens

Een veelzijdige, besluitvaardige en stevige persoonlijkheid zowel omvattend vakinhoudelijke kennis als het vermogen om leiding te geven, conceptueel denker.
Veel ervaring opgedaan met complexe en omvangrijke verandertrajecten, in internationale en snel veranderende organisaties met complexe (omgevings)(f)actoren. Veel ervaring met (verbeteren van) business control & project control.
Ik word ervaren als iemand met veel kennis, kunde en ervaring, en als een directe, open, transparante en sociale persoon met een sterke overtuigingskracht, maar ook als een resultaatgerichte mensmanager en een bindende persoonlijkheid, die altijd openstaat voor andere en nieuwe inzichten.

Ik ben in staat snel inzicht te verkrijgen in alle onderdelen & (primaire en secundaire) processen van c.q. binnen een organisatie & haar bedrijfsvoering, en veranderprocessen/-trajecten goed te managen.
Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen op alle niveaus. Mijn interesses en ambities zijn duidelijk niet begrensd tot mijn eigen specialisme.
Als financieel manager/controller zorg ik dat ik dicht bij ‘de business’ sta en een volwaardige sparringspartner ben. Daarnaast ben ik privé een zeer actief sporter (krachttraining, cardio/workout, mountainbiken).

Actieradius: 100 km enkele reis vanaf Groningen.
Tarief bespreekbaar (vanaf 75 euro ex btw) en afhankelijk van opdracht en duur van de opdracht, en of het al dan niet een all-in tarief is.

19 04 2021
€ 71-85 per uur
32-40 uren per week
Projectcontroller Manager finance & control Business controller

Kennis & Vaardigheden

Exact Exact Globe Exact Windows Excel Hyperion Microsoft Dynamics AX Microsoft Dynamics NAV SAP
Accountancy Bouw & vastgoed Handel Olie, gas & energie Onderwijs Overheden Overige non-profit Productie Retail Zakelijke dienstverlening Zorg & welzijn
AO/IB specialisme Budgettering Business control Due diligence ERP-implementatie Financial control Interne en externe rapportages Management accounting Managementadvies Managementondersteuning Planning & control Project control
IFRS

Relevante werkervaring

Sr. Projectcontroller a.i./Business controller a.i.

Qbuzz b.v. in Groningen
februari 2019 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

  • Senior projectcontrol rol voor Project GD 2020 (verantwoordelijk voor project ter voorbereiding op nieuwe 10 jaarse openbaar Vervoer concessie Groningen/Drenthe, plm. 200 mln.) en voor Project U 2020 (verantwoordelijk voor project verduurzaming vloot & verhuizing lopende concessive in provincie Utrecht, plm 60 mln.)
  • Verantwoordelijk voor management reporting, werkkapitaal-/financial-/cashflow (project)forecasting, kostenbewaking, risicobeheersing/-management, planning & control cyclus in het kader van de betreffende projecten
  • Zelf intern projectrapportagemodel ontwikkeld voor beide projecten
  • Periodieke opvolging van voortgang (fysiek & financieel) & risico’s met betrekking tot beide projecten met alle interne stakeholders
  • IT control rol (business control ten behoeve van IT (directie)) Qbuzz breed
  • Implementatie traject verplichtingen Qbuzz breed (projectleider)
  • Adviesrol verbetering administratieve processen & interne procedures, alsmede met betrekking tot inrichting van Afas
  • IT control & Vlootcontrol (business control opzetten &  vormgeven tbv IT & de Vloot bij Qbuzz landelijk)
  • Implementatie traject Verplichtingen module binnen Afas en inbedden in Qbuzz landelijk (projectleider)
  • Veel interne contacten met diverse stakeholders binnen de projectorganisatie

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.